Банда на брокерка и кмет свила 200 имота край морето
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Септември 2014 21:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Банда на брокерка и кмет свила 200 имота край морето

/КРОСС/ Над 200 имота и терени във Варна и край морската столица са били откраднати с две измамни схеми от банда, на която тартор е брокерката Веселина Спасова, а като участник е обвинен районният кмет във Варна Христо Христов, научи "24 часа" от разследващи.
Агенти на ДАНС и спецпрокурори вече са събрали стотици документи и много свидетелски показания, които потвърждават данните за огромния брой присвоени земи и постройки.
Според събраните до момента данни тарторката на групата Веселина Спасова и помощниците Дияна Александрова, Мартин Петров, Борислав Команчев и Христо Христов са присвоили с измама между 200 и 300 чужди имота, които после са препродали. Смята се, че бандата, която бе арестувана на 13 август т.г., е действала още от края на 2007 г., а печалбата се изчислява на над 30 милиона лева.
В схемите на Спасова и кмета Христов са били вкарани дори фитнес-инструкторът и козметичката на брокерката, които по документи са придобили топимоти в морската столица и района, като са излъгали, че са живеели в тях повече от 10 години.