Донецк отново е подложен на обстрел, до Луганск има загинали
Секция: СВЯТ
20 Септември 2014 15:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Донецк отново е подложен на обстрел, до Луганск има загинали

/КРОСС/ Украинската артилерия нанесла удар по военен завод в Донецк. В резултат на атаката боеприпасите, които са складирани в завода, са започнали да се взривяват. Над сградата се издига гъст стълб дим, съобщи ИТАР-ТАСС.

 По данни на украинските медии, експлозията е станала на 10 км от мястото, където се намира руският хуманитарен конвой, който днес пристигна в Донецк.

При това, по-рано от Градския съвет на Донецк съобщиха, че миналата нощ в града е било относително спокойно. Периодично са се чували единични изстрели от едрокалибрено оръжие.

В нощта срещу петък двама души са загинали в района на населения пункт Славяносербск на северо-запад от Луганск, съобщиха от щаба на Донецка народна република. Градът е бил подложен на артилерийски обстрел. Също така, украинските части направили опит за атака на позициите на опълченците в районите на Калиново-Борщеватое, Калиново и Троицкое в околностите на Первомайск. В резултат на сблъсъка двама опълченци са били ранени.

„Противникът продължава да изпраща техника към фронтовата линия в Донецка и Луганска народни републики. Отделни украински подразделения периодично откриват „тревожна“ стрелба по позициите на опълченците и населените пунктове на ДНР и ЛНР.

Трима украински бойци от батальона „Айдар“ изнасилили местна  жителка в с. Кримски Славяносербски район. Представителите на МВР отказаха да предприемат каквито и да било действия по залавянето на престъпниците, съобщиха от щаба на ДНР. 

В Мариупол местни жители отвлекли два танка с боеприпаси на украинската армия. Това е станало, докато украинските военни пазарували водка в един от магазините на Мариупол. Танковете са били докарани на опълчението.