Жълт код за силен вятър в цяла България
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2014 08:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жълт код за силен вятър в цяла България

/КРОСС/ Жълт код за силен вятър е обявен за всички области на страната за днес, показва поместената карта в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Жълтият код предупреждава за потенциално опасно време. Очаква се средната скорост на вятъра 13-18 м/сек, в някои области и с пориви до 20-25 м/сек.

Тази сутрин, с настъпването на есенното равноденствие, настъпи и рязко застудяване с преминаване на добре изразен студен атмосферен фронт. Вятърът от запад-северозапад се усилва, достигайки на места из Северна България до 15 м/сек. На много места вали дъжд.

През деня нахлуването на студен въздух ще продължи. Дневните температури ще са близки до сутрешните стойности, едва 13-18 градуса, в най-южните райони до 20 градуса.

По Черноморието ще е предимно облачно, през по-голямата част от деня ще превалява, към края на деня ще спира. Вятърът от северозапад ще достига 15 -20 м/сек, на моменти и повече. Максимални температури: 18-20 градуса. Вълнението ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 21-22 градуса.