След 6-годишна пауза мъжкият ни кърлинг отново на европейско
Секция: СПОРТ
23 Септември 2014 10:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След 6-годишна пауза мъжкият ни кърлинг отново на европейско

/КРОСС/ След повече от 6-годишно отсъствие от международните ледени полета за кърлинг мъжкият национален отбор на България най-накрая ще участва на европейско първенство.

Шампионатът е от 3 до 12 октомври в Зоертермер, Холандия, а от БКФ се надяват на добро представяне и класиране в челните места, което е предпоставка за класиране на финалите през месец ноември в Шампери, Швейцария.

Въпреки трудностите и оскъдното финансиране, ръководството на Българската кърлинг федерация успя да възроди и направи възможно участието на български отбори както на национално, така и на международно ниво. Също така предстои участие на националният отбор по кърлинг за хора с увреждания в световната квалификация от 1 до 9 ноември в Лилехамер, Норвегия.

Поради отказ от страна на ММС за подпомагане на атлетите с увреждания, БКФ участва и спечели проект към Агенцията за хора с увреждания и националният отбор ще участва на състезанието, където ще се бори за призовите места, които ще му гарантират участие в световното първенство през 2015 г.

В края на месец септември предстоят финалите на Републиканския шампионат по кърлинг, които ще се проведат в Братислава, Словакия. Във федерацията членуват 8 лицензирани клуба по кърлинг с над 50 картотекирани състезатели, пише Sportal.