Оставиха в ареста задържан при акция „Архимед”
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Септември 2014 20:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оставиха в ареста задържан при акция „Архимед”

Стара Загора /КРОСС/ Постоянна мярка "задържане под стража" постанови Старозагорският окръжен съд за 32-годишния Евгени Минчев от Габрово. Под домашен арест остава аверът му - 29-годишният Николай Колев от Стара Загора.
Двамата бяха задържани на 24 септември в хода на европейската акция "Архимед". Досъдебното производство срещу тях за използване на неистински банкови инструменти е образувано в Стара Загора в края на април след множество сигнали за покупка на скъпи вещи. При обиските на адресите, обитавани от Колев и Минчев, включително и в заложната къща, където първият работел, са намерени и иззети 18 депозитни карти с данни за сметките на чуждестранни граждани, както и скъпи предмети като лаптопи, мобилни телефони и други на обща стойност 7800 лв.
Тарторът е Минчев, който вече има осъдителни присъди за сходни престъпления, включително и на територията на Испания. Предполага се, че именно той е доставил пластиките и магнитните ленти с данните върху тях.
Тегленето на пари от чуждите сметки е извършвано с 3 от пластиките в периода от 11 януари до 20 март. Част от закупените предмети са били продадени чрез заложна къща, съобщи topnovini.bg.