Клуни каза „да” на любимата си Амал
Секция: Шоубизнес
28 Септември 2014 10:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Клуни каза „да” на любимата си Амал

/КРОСС/ Американският актьор и режисьор Джордж Клуни и любимата му Амал Аламудин се ожениха в събота на частна церемония във Венеция. За съпруг и съпруга двойката бе обявена от бившия кмет на Рим Валтер Велтрони.

„Джордж Клуни и Амал Аламудин се ожениха днес, събота, 27 септември, по време на частна церемония във Венеция, Италия", заяви агентът му Стан Розенфелд в кратко изявление в Лос Анджелис, цитирано от AFP.

Официалната церемония е насрочена за 29 септември, понеделник. Всъщност според италианските закони Клуни ще е женен в понеделник, но според американските разбирания той вече е.

В допълнение към многобройните роднини на Аламудин, на „сватбата на десетилетието" във Венеция присъстват и знаменитости от киното и шоубизнеса - актьорът Мат Деймън, моделът Синди Крауфорд, лидерът на ирландската рок група U2 Боно. Не е известно дали там са Брад Пит и Анджелина Джоли, пише ИТАР-ТАСС.

Във Венеция през този уикенд цари лудост. Частната лодка - водно такси с надпис Amore, с която се движат Клуни и Аламудин е „ескортирана" от десетки лодки с папараци или просто любопитни хора. Фенове се надяват да видят знаменитостите и се тълпят на мостовете край площада, на който се намира седемзвездния хотел „Аман", в който са настанени двойката и техните приятели.

 

Клуни е подписал с целия обслужващ персонал договор, предвиждащ глоба от 5 хил. евро за всяка информация, довела до публикуването на подробности за тържествата, които вече започнаха и ще продължат три дни. Градските власти издадоха специален указ, който ограничава движението в понеделник по Канале Гранде, за да не улесняват опитите на свръхлюбопитните да нарушат правото на двойката на личен живот. Мобилизираните за охрана гардове са повече от 400.

За 53-годишния Джордж този брак ще бъде втори. В началото на `90-те години на миналия век той бе женен за актрисата Талия Боулс. След развода той обеща никога да не се жени отново и дълго, въпреки многобройните романи, бе известен като заклет ерген.

36-годишната Амал Аламудин е блестящ адвокат по международно право. През 2004 г. тя работи за Международния наказателен съд. Сред клиентите й са бившият украински премиер Юлия Тимошенко и основателят на сайта „Уикилийкс" Джулиан Асандж.

В събота вечерта всички гости на Амал и Клуни се събраха на галавечеря. Подробности, както поиска Клуни, не се съобщават. Засега.

Официални снимки от събитието ще излязат само в американското издание на списание Vogue, което е откупило правата върху тях.