Nixie – дрон на китката (видео)
Секция: Технологии
28 Септември 2014 13:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Nixie – дрон на китката (видео)

/КРОСС/ Трима американци създадоха прототип на безпилотно летящо устройство с камера, което е толкова малко, че може да се носи на китката като ръчен часовник.

С него те са сред десетте финалисти в конкурса на компанията Intel за изобретения, които могат да се носят от човек и чрез сливане на дигитално и физическо да променят начина на живот и гледната точка към света.
Екипът на Nixie е с капитан Кристоф Костал и членове Йелена Йованович и Майкъл Нидермайр.

Кристоф обяснява, че изобретението им представлява дрон с гъвкави рамена, завършващи с миниатюрни двигатели, който е свързан със смартфон или подобно устройство, което човек носи.

Nixie може да изпълнява две основни операции - да следва човека, който го е пуснал, докато той се движи, или да се отдалечава като бумеранг, да прави снимки или запис и да се връща.

„Това е първата летяща камера, която можете да носите на тялото си. По ваша команда Nixie се разгъва и излита. След това прави перфектната снимка от страхотна перспектива, улавяйки момент, който не искате да пропуснете", казват авторите в краткото представяне на продукта си.

Финалистите в конкурса, включващ още такива идеи като достъпна за повечето хора протеза за ръка или тениска с видеокамера, която може да ви покаже какво вижда на терена Лионел Меси например в реално време.

Специалисти и спортисти смятат, че навлизането на подобна видеотехника в спорта може да предизвика малка революция в медиите, отразяващи спортни събития.

 

video:http://www.youtube.com/watch?v=_VFsdPAoI1g