Нова социална мрежа без реклами ще бори Facebook
Секция: Технологии
29 Септември 2014 09:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова социална мрежа без реклами ще бори Facebook

/КРОСС/ Нова социална мрежа изгрява на хоризонта. Ello стартира през март тази година, през септември аудиторията й започна да се разраства изключително бързо. По данни от компанията, регистрираните потребители се удвояват на всеки 3-4 дена.

През годините редица социални мрежи са се опитвали да убият Facebook, но нито една не е успяла дори да се доближи до популярността на виолетовия гигант. Главният изпълнителен директор на Ello, Пол Будниц, вярва, че може да промени това.

Бъдниц е известен като основател на компанията Kidrobot, която е специализирана в търговията с художествени играчки, аксесоари и облекла. Концепцията на Ello е красив дизайн и никакви реклами. Мотото на проекта е "Simple, beautiful & ad-free" ("Просто, красиво & без реклами).

Ello е социална мрежа, която не включва реклами и спонсорирано съдържание като цяло. Тя позволява да покажете истинското си име или да използвате псевдоним, а последният ред от манифеста й заявява "Вие не сте продукт".

Ello е още в бета версия и някои от предвидените за нея възможности не са реализирани, но и в този вид тя е напълно функционална социална мрежа.