Уникален музей отвори врати в Русе
Секция: ЛЮБОПИТНО
29 Септември 2014 10:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уникален музей отвори врати в Русе

/КРОСС/Уникален екомузей отвори врати в Русе. В него ще ви посрещне космат мамут в естествени размери. Можете да се насладите на сладководните риби в единствения по рода си аквариум в България.

Аквариумът показва разнообразие от сладководни риби. Той е с вместимост 80 тона вода. Засега в него живеят едва няколко вида риби, но идеята е те да са поне 20 вида. Към аквариума пък има и музей с вкаменелости, а най-ценният експонат е долна челюст от представител на най-ранните мамути.

Гостите на музея посреща почти 5-метров космат мамут в естествени размери, което дава възможност да се добие реална представа за праисторическия великан. Музеят показва и биологичното разнообразие на влажните зони. Пресъздаден е животът на птици и животни в естествената им среда.

Всичко в музея е разказано по съвременен начин чрез така наречените диорами. Изкуствено създадена пещера пресъздава живота в Орлова чука, разположена в долината на Русенски Лом. Специалистите в музея обясняват, че човешката намеса оказва влияние върху животните и е време да обърнем внимание върху това.