Паргов: ДКЕВР се уплаши от протеста ни
Секция: ПОЛИТИКА
29 Септември 2014 19:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Паргов: ДКЕВР се уплаши от протеста ни

София /КРОСС/ Ръководството на ДКЕВР очевидно се уплаши от планирания и организиран от БСП-София протест срещу предстоящото повишение на цената на тока и смени началния час на заседанието си. Първоначално то трябваше да започне в 10,00 ч. във вторник пред сградата на ДКЕВР на булевард "Дондуков". За тогава ние планираме протестен митинг, чрез който да изразим категоричното си несъгласие от необоснованото вдигане на цената на тока с 10%. В последния момент днес заседанието беше изместено за 14,00 часа. Това демонстрира пренебрежение и незачитане на справедливите искания на гражданското общество, посочи председателят на ГС на БСП-София Калоян Паргов.

"Категорично обаче искам да заявя, че докато няма разчет, планиране и ясни мотиви защо повишението на електроенергията е 10%, а не 5%, например, ние ще протестираме срещу всяко вдигане на цената на тока, дори и да е с 0,1%. Затова нашият протест в 10,00 часа пред сградата на ДКЕВР на булевард "Дондуков" в столицата остава".
Той подчертава, че служебният кабинет и ДКЕВР изпълняват ролята на маша в ръцете на ГЕРБ за решаване на проблемите в енергетиката чрез планираното повишение на цената на тока.

"Нека правителството да каже колко пари плати на ВЕИ-ата в последните два месеца и дали то не обслужва интересите на американските централи и собствениците на възобновяеми енергийни източници? Според непотвърдена информация става въпрос за близо половин милиард, но нека правителството да представи пред обществото данните", посочва в заключение Паргов.