Стойнев се обяви против увеличение на цената на тока с над 3%
Секция: ПОЛИТИКА
30 Септември 2014 07:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стойнев се обяви против увеличение на цената на тока с над 3%

/КРОСС/ „В продължение на една година водихме битка за оздравим пациента (преносно название за България бел.ред.). Той е болен от прекомерната зелена енергия, от това, че електроразпределителните дружества не си плащат към НЕК и т.н. Аз съм против пациентът да плати цялата сметка. Сега някой отново иска да угоди на зелените инвеститори и електроразпределителните дружества и това е ДКЕВР. Българският народ не може да понесе такава цена. Бизнесът също. Над 3% увеличение всичко ще отиде при зелените инвеститори и електроразпределителните дружества." Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 Драгомир Стойнев, бивш министър на икономиката и енергетиката и водач на листата на БСП Лява България в Стара Загора.

„За всички е ясно, че този служебен кабинет не бе сложен, за да гарантира честни и свободни избори, а за подпомогне ГЕРБ отново да се върне на власт. Създават излишна психоза. Този бюджет не се различава от предишните. Ние вървяхме по един икономически растеж, който щеше и доведе до нови работни места. НАП преизпълни своя план с 400 милиона лева повече приходи. Бюджетът можеше да бъде изпълнен, но ние продължаваме да вярваме в тясно-партийния егоизъм. Крайно време е партиите да мислят за националния интерес, а не единствено за себе си. След тези избори ще дойде време, в което ще трябва да имаме съгласие", каза още той.

„Аз съм „за" единомислие - да обсъждаме и говорим за общи политики, най-вече в сферата на индустриалната политика, образованието, здравеопазването и е-енергетиката. За съжаление България е разделена, слабо образована и без самочувствие и за това отговорност носят политиците", категоричен бе бившият министър.

„Аз искам да има силна дясна партия, защото БСП е лявата партия. Друга лява партия няма. БСП е партия, която винаги ще е я има. Проблемът е в десницата, не бих казал, че ГЕРБ е дясна партия, а по-скоро нещо средно между популизъм и дясно", завърши Драгомир Стойнев.