Гласът на Лява България не се продава!
Секция: Коментари
30 Септември 2014 09:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гласът на Лява България не се продава!

/КРОСС/Редица ефирни, печатни и електронни медии разпространиха като новина № 1 твърдението на социологическа агенция "Медиана", че една трета от българите са готови да си продадат гласовете на предстоящите избори.

Поредно наглед статистическо сведение, пуснато да излети уж свободно и безпристрастно. Доколкото може да бъде свободен обаче литнал гълъб с вързан предварително крак за кафеза. Как да се определи по друг начин такава статистическа информация, която посочва недвусмислено колко продажен е нашият народ, и то за няколко лева?

Кого обслужва такова внушение почти непосредствено преди парламентарни избори, които са недвусмислено свидетелство за нашата лична и национална отговорност? Очевидно е, че онези, които искат да ни изкарат зашеметени гълъби, че безапелационните победители ще бъдат медийните звезди - напомпаните гербери с позавяхваща слава. Нима някой е забравил, че тъкмо те откриха през ХХІ век, воглаве с тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов, ерата на така наречените "слонски уши" - безпримерното по размерите си подслушване, пуснало мафиотски пипала в цялата ни държава. Продължава да виси над нацията тяхната афера за незаконно отпечатване на изборни бюлетини, намерени в печатницата в Костинброд.
Не, господа, тази ваша статистика си е, направо казано, аморалистика. Народът ни трябва да повярва на лъжливото внушение за себе си, че е продажен, че е обречен, че е неизбежна жертва, че не е способен да се оттласне от дъното. Целта е да се обезверят милионите честни хора в тази страна, че е възможна друга промяна, освен в угода на героите на нашето време, продължаващи да ограбват благата от работните ръце.
Затова нашият призив е категоричен: Не продавай душата си на дявола! Гласът на Лява България не се продава!
Нашият намъчен народ ще потърси в своя предстоящ избор отговор на жизненоважния въпрос: за повишаването на неговите доходи. Повеждане на незабавна политика за постигане на конкурентни доходи спрямо Европейския съюз, повишаване на жизнения стандарт, създаване на нови социални форми за борба с бедността, справедливост и нормални условия за живот за всички, добре функциониращи и истински достъпни образование и здравеопазване - ето някои конкретни приоритети, за които си заслужава лявото движение в България да намери кураж, да им посвети силите си и да поведе трудовите хора.

Та, тази изпусната в ефира коварно внушаваща отчайващ песимизъм стъкмистика за това колко подкупен и продажен бил народът ни, е недвусмислен знак, че отечеството ни е изправено за кой ли път пред съдбовен избор. Иде преломно време, в което народът трябва да напрегне всичките си сили за оцеляване в този безкраен преход на пазарен феодализъм.

Коментар на Йонко Бонов, в. "Дума"