Местан подмина Пеевски
Секция: ПОЛИТИКА
30 Септември 2014 15:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Местан подмина Пеевски

/КРОСС/Лидерът на ДПС Лютви Местан е отменил предизборните си посещения в Пазарджик и Стара Загора, където водач на листите на движението е Делян Певски. Информацията бе потвърдена от бившия депутат и настоящ кандидат за народен представител Халил Летифов, втори в листата в Стара Загора пред Клуб Z. Той каза, че в графика на т.нар. централен лъч, който се води от Местан, е имало заложено посещение в града, но впоследствие е настъпила промяна. От ДПС-Пазарджик също признаха, че до миналата седмица е имало предвидено посещение в града им. Все пак обаче имало вероятност Местан да ги посети в последния ден от кампанията.

Според програмата на централния лъч, публикувана на сайта на ДПС, днес Местан ще бъде в Кърджали и Хасково. Утре е в Смолян, а в четвъртък и петък в Благоевград. Клуб Z не успя да се свърже с представители на централата на ДПС, които да обяснят на какво се дължи промяната в програмата за кампанията.

В ДПС винаги са били любители на знаците в политиката и ако Местан не посети Пазарджик и Стара Загора това със сигурност е многозначителна постъпка. Особено като се има предвид, че лидерът на ДПС често е обяснявал как Пеевски е едва ли не най-популярният човек в партията и всички райони го искат за техен кандидат, отбелязва сайтът. Местан също така неведнъж е хвалил неуспелия кандидат за шеф на ДАНС за това, че благодарение на него в Пазарджик движението е повишило чувствително своите резултати.