Търновалийски: Финансовото състояние на държавата е стабилно
Секция: ПОЛИТИКА
30 Септември 2014 18:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Търновалийски: Финансовото състояние на държавата е стабилно

/КРОСС/ Подкрепям протестите срещу повишаването на цената на тока. 80% от българските домакинства няма да могат да си позволят повишаването на разходите. Тази промяна няма да се отрази добре на макропоказателите и българските фирми. Това не е популизъм, каза пред ТВ7 водачът на пловдивската листа на „БСП - лява България" Георги Търновалийски.
Ние показахме кои са лостовете, с които може да бъде договаряна и задържана цената на тока. Увеличението сега е 10%, но обещанието на управляващите е за увеличение с 50%. Гражданите няма да могат да плащат подобни суми, подчерта той.
Относно предложението за нов заем, аз не смятам, че е необходим. Служебното правителство каза, че първото нещо, което ще направи е анализ на финансовото състояние на държавата. Досега все още няма такъв анализ. Аз смятам, че финансовото състояние на държавата е стабилно. Има проблеми, разбира се", коментира Търновалийски.
„През последната година ние доказахме, че нашата програма е работеща. Възможно е тя да бъде изпълнявана. Направихме много неща в социалната сфера, увеличихме работната заплата, увеличихме пенсиите. Бизнесът ни се отблагодари. Сигурен съм, че българският народ е мъдър, ще оцени всичко, което сме направили и ще ни подкрепи на изборите на 5 октомври", каза още кандидат-депутатът.