Променят движението заради мача на Лудогорец
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Септември 2014 20:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Променят движението заради мача на Лудогорец

София /КРОСС/ В София ще има временна организация на движението и паркирането във връзка с футболната среща между отборите на Лудогорец и Реал Мадрид на 1 октомври, съобщиха от общината.
Забранява се влизането, престоят и паркирането на коли от 12:00 часа до 24:00 часа на моста пред Националния стадион "Васил Левски", от 12:00 часа до 24:00 часа на ул." Ген. Гурко" между бул."Евлоги Георгиев" и бул."Васил Левски", извън местата за платено паркиране "служебен абонамент".
От 20:45 часа до приключване на мероприятието при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР временно ще се забранява влизането на коли в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт, по: ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх"; бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К. Яворов".
Линиите на градския транспорт ще се бъдат с удължено работно време. До 1:00 часа на 2 октомври ще работи и столичното метро, както и колите по тролейбусна линия номер 2; трамвайните линии с номера - 10, 12 и 18; автобусните линии с номера - 76, 94, 280 и 604.
От 20:45 часа на 1 октомври до приключване на мача се променя частично маршрутът на автобусна линия номер 75, като се скъсява маршрутът й до Военна академия.
Столичният инспекторат съвместно с организатора на футболната среща ще извърши проверка и ще състави констативни протоколи за състоянието на стадиона преди и след футболната среща.
Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана и постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.