Какво е да имаш 8 милиона и да ги загубиш за 6 месеца?
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Октомври 2014 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Какво е да имаш 8 милиона и да ги загубиш за 6 месеца?

/КРОСС/Да имаш 8 милиона и да ги изгубиш за 6 месеца. Така един никому неизвестен младеж от Пловдив стана известен като бедняка-милионер. Твърди, че е измамен и така остава без имотите си, които можеха да му осигурят живота му до старини. 

Точно преди една година 21-годишният Милен Паунчев е един от най-богатите хора в Пловдив. Има три луксозни автомобила, движи се с охрана, живее в къща с италиански дизайн. Пилее пари в нощните клубове под тепетата и в Слънчев бряг. Спонсорира отбора по борба Локомотив. Днес младежът няма нищо и се прехранва от благодеянията на приятели. Твърди, че е станал жертва на престъпна схема.

В началото на 2013 година Милен е обикновено момче от Пловдив, студент в София. През март умира баща му, а 20 дни по-късно и майка му. Като на филм се оказва наследник на 100 декара в "Остромила" - кварталът, който през последните 7-8 години е доста атрактивен за строителните предприемачи. Скъпите земи на Милен са наследство от първия съпруг на майка му.

Младежът смята, че се равняват на 8 милиона лева по пазарни цени. Свързва се с двама бизнесмени от Пловдив, на които започва да продава имотите. Така днес Милен няма пукнат лев, а само луксозни спомени. 100-те декара е прехвърлил на своите благодетели. Твърди, че не са му платили всички пари, които можеха да го направят милионер.

Милен живее в двуетажната къща на родителите си, която е ремонтирал със 150 хиляди лева от продажбите на земи. Предстои съдебно дело и до няколко дни тя бъде запорирана до приключването му. Продал я на свой познат, за да я спаси. В същото време обаче купувачите на имотите му имат претенции и към тази къща. Какъв ще е изходът, ще реши съдът. Отделно прокуратурата се занимава с жалбата му за измама.