БСП-София поздрави възрастните хора по повод техния празник
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Октомври 2014 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП-София поздрави възрастните хора по повод техния празник

/КРОСС/ Първи октомври - освен ден на поезията, на музиката, на музеите и застрахователите е и национален ден на възрастните хора в България.

Възрастта не е порок, възрастта е само повод човек да прави своята лична равносметка за пътя, по който е стигнал до нея, за дирята оставена след всеки от вас. Възрастта е причината и подтика да се поклоним с уважение и признателност пред сътвореното и съграденото в нейните години, заявяват от БСП-София.

Днес възрастните хора са огромното мнозинство и повечето от тях имат трудният жребии да понасят и несгодите и неудобствата на проточилия се вече четвърт век преход. Но имат и щастието да не загърбват миналото си и да се отнасяме с достойнство към преживяванията и стореното през това време. Защото всяка възраст има своите предимства, когато си уверен, че си взел участие в една политика, която е в интерес на хората, на семействата, на онези, които ще наследят твоя труд, идеи, планове и мечти.

Възрастните хора заслужават достоен живот. Възрастните хора имат място в обществото ни, има какво да споделят, има на какво да научат по-младите от тях. А те и не искат постове, избираеми места в листите, не искат министерски и общински длъжности. Те просто ще седнат край нас, ще дадат съвет, а тяхното послание, мнение, опит, тяхната история могат само да бъдат от полза за дневния ред на партиите, особено на левите и обществото. И това само ще помогне при преодоляване на някои пропуски, недостатъци и грешки по време на прехода, няма с нищо да навреди, ако се водим от амбицията да направим по-добър живота на всеки и да изпълним главната задача за достоен живот в справедлива държава, ако искаме да живеем в лява България, завършват от БСП-София.