Близо 30 тона гориво с нередовни документи задържаха край Сандански
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Октомври 2014 12:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 30 тона гориво с нередовни документи задържаха край Сандански

/КРОСС/ Близо 30 тона гориво с нередовни документи задържаха при съвместна проверка митнически и данъчни служители. При проверка на бензиностанция в района на Сандански митническа мобилна група, съвместно със служители на НАП, установява, че за наличните в бензиностанцията горива собствениците разполагат с няколко акцизни декларации, но само едно приложение, оказващо адреса на доставка.

След справка в системата за контрол на горивата на НАП е установено, че горивото по представените документи в действителност е доставено в друга бензиностанция. 27 600 литра дизел, за които не са представени редовни документи за платен акциз, са обезпечени с митнически пломби, а случаят е предаден на Митница Югозападна. Работата по случая продължава. Дължимият акциз за подобно количество дизел е над 17 000 лв.

Проверката е част от общите действия на Агенция „Митници" и Националната агенция по приходите, които бяха анонсирани в средата на септември. Благодарение на системата за контрол на горивата на НАП и централизираната акцизна система на Агенция „Митници" (БАЦИС) двете администрации могат ефективно да разкриват опитите за продажба в търговски обекти на горива с неясен произход.