Кралица Елизабет II търси чистач на дъвки
Секция: ЛЮБОПИТНО
02 Октомври 2014 10:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кралица Елизабет II търси чистач на дъвки

/КРОСС/ Кралица Елизабет II търси чистач на дъвки, за да поддържа дворците й чисти, съобщава в. "Дейли мейл".

Официална обява за чистач в двореца Холирудхаус в Единбург гласи,че успешният кандидат трябва "да отговаря за отстраняването на дъвки от историческите и държавните апартаменти". Обявата за работа, за която заплащането е 16 000 паунда на година, е публикувана на сайта на британската монархия. Избраният кандидат ще трябва да отстранява дъвки от мебели по четири часа дневно.

"Странно е, че гости в кралските дворци оставят дъвки. Не очаквате хора да дъвчат дъвка, докато ги посещават, още по-малко да ги я залепват на безценните антики или мебели", коментира източник от кралския дворец пред в. "Сън".

"Малък процент хора оставят дъвки в кралските дворци и те трябва да бъдат изчистени", заяви говорител на Бъкингамския дворец.

Чистачът, който ще трябва да дава смени и в лондонската резиденция, ще има за задача да чисти цели стълбища в двореца, да оправя леглата и да мие съдовете. Сред другите му задължения ще бъдат чистенето и подреждането на гардеробите, чистенето на всички месингови прибори и уведомяването на иконома за дефекти, пише TemaDaily.

Британската монархия търси също нов помощник готвач за Бъкингамския дворец и реставратор на тапицерията в замъка Уиндзор.