Установиха 85 560 литра горива в нарушение на акцизното законодателство
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Октомври 2014 13:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Установиха 85 560 литра горива в нарушение на акцизното законодателство

/КРОСС/ Продължават проверките на обекти за търговия с горива. През последните 24 часа пет митнически мобилни групи, съвместно със служители на НАП, са проверили шест обекта на територията на цялата страна. Три от проверените общо шест бензиностанции се намират в района на София, а останалите три съответно в Елин Пелин, Пловдив и Харманли.

Нарушения са открити в 50% от проверките, като в два от случаите е направен опит да се представят акцизни документи „втора ръка". При трите проверки са открити и обезпечени общо 85 560 литра горива, съхранявани и търгувани в нарушение на акцизното и данъчното законодателство.

В софийска бензиностанция са запорирани 18 000 литра горива, а други 28 560 литра горива са задържани в пловдивска бензиностанция. И в двата случая са представени акцизни данъчни документи (АДД), които вече са били използвани при доставки в други обекти.

Паралелно с това, в бензиностанция в Харманли са задържани 39 000 литра горива, за които не е подадена надлежна информация, а при тест с денситометър уредът е замерил различна от очакваната плътност. Предстои да се установява видът и качеството на горивата. Митническите учреждения по местонахождение на обектите продължават работата по случаите.