Предстоящи събития в страната за утре, 3 октомври
Секция: Предстоящи събития
02 Октомври 2014 20:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 3 октомври

***
Румъния /КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова заминава на еднодневно работно посещение в Румъния. В рамките на своята визита министър Ангелкова ще се срещне с Ливиу Драгнеа, заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и публичната администрация и Драгош Титеа, държавен секретар на Министерството на транспорта на Румъния.

***

София /КРОСС/ В заседателната зала на Националната библиотека ще се проведе Национална кръгла маса на тема: „Образът на цар Самуил: Художествена литература, история, фолклор, изкуство", в която
ще вземат участие и учени от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН

***
София /КРОСС/ От 9.30 часа 21 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Мирчо Петков и други, обвинен в престъпление по служба с цел облага - чл.282 - 283а от Наказателния кодекс.

***
Ловеч /КРОСС/ Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков ще посети областите Ловеч, Велико Търново ще се срещне с областните управители на Ловеч и Велико Търново и директорите на териториалните поделения на НОИ, АСП, АЗ и ИА „ГИТ" в тези градове.

***
Кюстендил /КРОСС/ От 14:30 часа в заседателната зала на общината ще се проведе встъпителна пресконференция по проект: „Укрепване капацитета на Община Кюстендил за следващия програмен период 2014-2020", съгласно Договор BG161PO001/5-02/2012/012 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие" (2007-2013), Приоритетна ос 5: „Техническа помощ".

***
Перник /КРОСС/ Европейският политехнически университет ще открива своята пета академична година (2014-2015) на 03.10.2014 г. в Зала 2, ет. 8 в сградата на университета ( гр. Перник, ул „Св. св Кирил и Методий" 23).

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 ч., в заседателната зала на Общински съвет - Видин ще се проведе обществено обсъждане във връзка с намерение за поемане на дългосрочен дълг от страна на Община Видин в размер на 1 087 311, 01 лв. от Фонд за органите на местно самоуправление в България - ФЛАГ ЕАД.

***
Благоевград /КРОСС/ От 11 часа, в парк „Ловен дом", пред Обсерваторията ще се проведе спортно състезание под надслов „Да спортуваме заедно". В него ще вземат участие 40 деца на възраст от 9 до 11 години, от Детска редакция „Хей, хлапета" към Обединен детски комплекс и от СОУ с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски".

***
Варна /КРОСС/ От 10.30 часа в Аулата на Икономически университет - Варна започва конференция на БФА "Фестивали за кого?", провеждана в рамките на проект "Българо - норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България", финансиран чрез Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 - 2014г.

***
Варна /КРОСС/ От 19.00 часа в Археологическият музей във Варна заедно с Посолството на Кралство Норвегия ще се отбележат 100 годишнината от рождението на норвежкия пътешественик Тур Хейердал с безплатна прожекция на документалния филм Кон Тики.

***
Пловдив /КРОСС/ От 9:30 ч., в двора на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост „Св. Врач" в Пловдив, ще бъде открита Зона за арттерапия и обучения на площ над 540 кв.м. Инициативата е на дамите от Клуб Пловдив Оптимист Интернешънъл.