Продължават акциите срещу хепатита
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Октомври 2014 20:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продължават акциите срещу хепатита

/КРОСС/ Продължават акциите за безплатно изследване за хепатит Б и Ц в страната ни, организирани от Фондация „Христо Гешов". На 02.10.2014 година акциите преминаха през Пазарджик и Перник. Преди това кампанията на Христо Гешов премина в цяла Бургаска област.
„Акциите преминаха без проблеми, като във всеки град имаше и положителни резултатити, опитахме се да бъдем максимално полезни на вирусоносителите и ще запазим връзка с тях . Ще им съдействаме в започването на лечението им и ще следим процеса му до край",  каза Христо Гешов.
На 03.10. от 13:00 часа до помощното училище в гр. Благоевград всички граждани ще могат да се изследват за коварния вирус. Акциите се извършват от медицинско лице и не се влияят от консумация на храна и напидки.
„Нямаме граница на тестовете и всеки който желае може да дойде и да се изследва. Не е необходимо предварително записаване, всичко се извършва на място" предадоха от организацията.
Напомняме ви, че кампанията на хепатитно болния се превърна в национална кауза, която беше подкрепена от редица популярни личности, които напълно безвъзмездно обикаляха страната за да казват „Не" на хепатита!
Христо Гешов беше и човека, който отказа да се лекува в знак на протест срещи здравното министерство, по времето на Д-р Таня Андреева. Христо имаше конкретни искания към здравното ведомство, част от които бяха изпълнени.
„Сигурен съм, че с много работа, много воля и труд ще постигна целта си и много неща ще бъдат променени. Радвам се, че всеки изминал ден срещаме все по - силна подкрепа и все повече симпатизанти." Допълни Гешов.