Петков: Не прозвуча истинският въпрос - дали ДПС ще излезе от властта
Секция: ПОЛИТИКА
14 Октомври 2014 18:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петков: Не прозвуча истинският въпрос -  дали ДПС ще излезе от властта

София /КРОСС/ Респектиран съм от гъвкавостта на ДПС. Не всяко партийно ръководство е способно на такъв пирует в рамките на дни, коментира пред bTV Румен Петков от АБВ.
„Аз казах, че ако Бойко Борисов поиска подкрепа от ДПС, ще я получи безвъзмездно и точно това се случва в момента", отбеляза от своя страна бившият министър на земеделието и горите Мехмед Дикме.
„Днес не прозвуча истинският въпрос. Той не е дали ДПС ще влезе във властта, а дали ДПС ще излезе от властта. Аз си мислех, че 2003 година сме излезли окончателно от политическото кадруване в БСП, а се оказа, че то се върна по времето на Цветанов. Ние от АБВ сме категорично против политическите чистки. Тях ги правеше кабинетът Орешарски, тях ги прави в момента кабинетът Близнашки. Не бива това да продължава при следващото правителство", добави Петков.
„В ДПС има изключително качествени кадри, които участват в управлението. Вярно е, че има и хора, които се ползват с политически протекции и можем да ги наречем престъпници. Но не бива да тръгваме срещу някой, само защото носи турско или арабско име. Не трябва да слагаме под общ знаменател ДПС и турците", отбеляза Дикме.
„ДПС и т.нар. патриотари са скачени съдове, те имат интерес един от друг и не могат да живеят един без друг", вметна Петков.
„Правителство ще има, но е важно да се види кои формации влизат. Хората трябва да знаят, че цинизмът вече няма връх и че определени политици или кандидат-политици са способни да използват всяка една теза, за да се доберат до властта", сподели Петков.
„България повече от всякога има необходимост от стабилно правителство, с ясно изразена политическа подкрепа", заяви Дикме.