Конференция „Околна среда, Здравословни и безопасни условия на труд 2014”
Секция: ИКОНОМИКА
16 Октомври 2014 13:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Конференция „Околна среда, Здравословни и безопасни условия на труд 2014”

/КРОСС/ Темата за необходимостта от унифициране на правилата за здравословни и безопасни условия на труд повдигна по време на конференция, посветена на околната и работната среда, главният секретар на БТПП Васил Тодоров. Той поясни, че малките компании, които членуват в БТПП много често поставят като проблем огромната нормативна база, регламентираща изискванията за условия на труд и околна среда. Необходимо е тази нормативната база да бъде по-достъпна и по-лесно приложима и за малките компании, подчерта Васил Тодоров. Спазването на правилата за опазването на околната среда и за безопасни и здравословни условия на труд е критерий при рейтинговане на компаниите и всяка фирма, която иска да утвърди името си на пазара е много важно да припознае и спазва изключително стриктно тези условия, посочи още Васил Тодоров.

Конференцията „Околна среда, Здравословни и безопасни условия на труд 2014" организирана от Индустриален клъстер „Средногорие Мед", събра в София, Шератон Хотел Балкан представители на държавни институции, университети и бизнеса в търсене на начини за насърчаване на добрите практики и ангажиране на институциите с този важен проблем. Сред участниците бяха големи компании от минната индустрия, металургията, циментовата индустрия и други сектори. Служебният кабинет бе представен от вицепремиера и и министър на регионалното развитие и инвестиционното проектиране Екатерина Захариева.

„Трябва да се грижим за хората, да инвестираме в иновации на работното място, да споделяме добрите практики с повече взискателност към своите подизпълнители и по този начин да създаваме конкурентоспособност в малкия и среден бизнес", каза изпълнителният директор на Индустриален клъстер „Средногорие Мед" Николай Минков и припомни постиженията на модерния свят - интелигентни работни места и интелигентна работна среда.