Компютърният специалист е убит с 5 куршума
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Октомври 2014 12:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Компютърният специалист е убит с 5 куршума

/КРОСС/На този етап, това, което може да се каже е, че имаме пет огнестрелни рани. Гилзите са повече и явно е стреляно с многозарядно оръжие. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров за вчерашното убийство на 38-годишния компютърен специалист в София.

Снощи в 20. 40 ч. е постъпил сигналът за простреляно лице. Веднага е изпратен екип. Главният секретар на МВР обясни, че по първоначални данни явно е имало някакво спречкване или противоречие с неустановено лице. "Какви са мотивите оттук нататък, ще се изяснява в хода на разследването", каза той.

Той подчерта, че със сигурност ще се изследват всички версии. Лазаров призова да се изчака разследването да установи конкретни факти и данни. Към момента не бива да изключваме нито една версия, каза той. "Ние ще положим всички усилия, за да разкрием кой е извършителят на това деяние", обеща Светлозар Лазаров.

Мъжът бе убит снощи пред дома си, недалеч от 19 СОУ "Елин Пелин". Компютърният специалист е застрелян с няколко куршума и умира на място. Нападателят е успял да избяга и в момента се издирва.

По повод очаквания протест на служителите в МВР и МО заради обсъждане на пенсионната реформа Светлозар Лазаров каза, че снощи се е срещнал с част от синдикалните организации в МВР. Той отбеляза, че има становище на политическото и на професионалното ръководство против промени в социалната сфера по отношение на служителите на МВР. "Солидарен съм с исканията на служителите на МВР. Подкрепям ги", каза Лазаров.