Анна Баракова: Хората ме познават и уважават. Но хората: Не я познаваме
Секция: ПОЛИТИКА
20 Октомври 2014 08:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Анна Баракова: Хората ме познават и уважават. Но хората: Не я познаваме

/КРОСС/Анна Баракова не иска да се откаже от депутатското място. Тя твърди, че не е избрана по някаква случайност, заради съвпадението на номера на преференцията и на бюлетината, а че хората я познават и я уважават. Дори си правила експерименти като си оставяла чантата в училището, където преподава, в квартал „Столипиново", и апартамента отключен. по думите никой не й е пипнал нещата. така Баракова обяснява авторитета си. Репортерска проверка на Нова тв обаче показа, че противно на тезата на бъдещата депутатка никой от квартала не познава дамата. Едни бяха категорични, че никога не са я виждали в междублоковите пространства, други я оприличиха на фризьорката от кварталния салон (и може би с право, защото тя твърди, че сама си боядисва косата и си прави прическата), трети си мислят, че е жената на Бареков, а четвърти я объркаха с... Мая Манолова от БСП.

Оказа се, че и дори и на хората от квартала, където й е работата, Баракова не е особено позната. Единствена я разпозна продавачката на закуски в училището, в което Баракова преподава. По думите й, учителката по биология на сина й била много добра жена. И баницата щяла да е по-евтина за нея.

"Искам да помоля това момиче, Анна Баракова, която не познавам лично, да прекрати медийния цирк със себе си и с моята партия и да напусне парламента, където не й е мястото" - заяви преди дни Николай Бареков. "Очевидно няма кой да й каже, че отношението към нея в България е подигравателно и унизително, като към човек, който не е на себе си", допълни той. 

От Градското ръководство на ПП „България без цензура" - Пловдив заявиха: С отвращение наблюдаваме изявите на Анна Баракова, подаваме оставка. "Г-ца Баракова демонстрира войнстваща некомпетентност за функциите на институциите, българската памет и история и категорично отказва да осъзнае личната си отговорност като депутат в 43-тото Народно събрание", посочиха от партийната организация в отворено писмо вчера. "Г-ца Баракова беше включена в листата на ББЦ - Пловдив заради позицията й на председател на „Евромайки" в район „Източен" в Пловдив, където бе посочена от бившия председател на организацията Калина Крумова. За нея се застъпи и даде гаранция и зам.-председателят на областната структура Дяко Дяков. Към настоящия момент определяме това действие като груба грешка, която е продиктувана единствено от желанието ни представителите на ББЦ в парламента да бъдат излъчени от членовете на структурите в партията ни, а не от кабинетите на ръководството", обясниха още от ББЦ- Пловдив.

Тъжно и жалко. - Така социологът Кольо Колев квалифицира днес в студиото на Нова телевизия случая "Анна Баракова".

Причината за тази ситуация е и в избирателя, и в човека, който е избран по този начин, и в хората, които не са си направили поуката от феномена 15/15.

Според журналиста Иво Иднжев вина си носи и Николай Бареков, който я е включил в листата на партията си.