Български музиканти с концерт в Кралската филхармония в Лондон
Секция: КУЛТУРА
20 Октомври 2014 09:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Български музиканти с концерт в Кралската филхармония в Лондон

/КРОСС/Мартин Пантелеев ще дирижира Кралската филхармония в Лондон. Концертът Classical meets Ethno Jazz е тази вечер. Билети за събитието са на цени от 15 до 35 паунда.

Пантелеев, който е главен диригент на Софийската филхармония, ще дирижира сам собствената си творба, която е част от програмата. Произведението се казва „Архетип" и е създадено по мотиви от българския фолклор в комбинация с модерен неоромантизъм.

В концерта ще участват още кавалджията Теодосий Спасов и сопраното Ваня Ватралова-Станков. Ще бъде изпълнена и творба на българката Добринка Табакова, номинирана за Грами.

Преди да отлети за Лондон, на 2 октомври Пантелеев ще открие новия сезон в Софийска филхармония с кантатата „Александър Невски" на Сергей Прокофиев. В концерта ще участва знаменитият руски тромпетист Сергей Накаряков.

Филхармонията подготвя поредица от концерти още през септември. На 12, 13 и 14-и музикантите ще свирят на открито в двореца Врана край София. Публиката ще чуе соло на цигулка на Мартин Пантелеев на друго негово произведение - „Островът".