Ебола вече се продава във вид на плюшена играчка
Секция: ЛЮБОПИТНО
20 Октомври 2014 10:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ебола вече се продава във вид на плюшена играчка

/КРОСС/ Компанията Giant Microbes пусна в продажба вируса на ебола във вид на плюшена играчка. Фирмата е специализирана в изготвянето на забавни модели на опасни микроби и вируси, но хитът ебола е бил разпродаден като топъл хляб, съобщи Agence France-Presse.

В описанието на новата играчка сайтът на производителя нарича ебола „тиранозавърът на микробите" с пояснението, че е открит през 1976 година и странния призив „Сподели любовта!"

Плюшената ебола се предлага в два размера - малък и голям на цена, съответно 10 и 29,95 долара. Желаещите могат да си закупят и кутийка за съхранение на „вируса" на цена от 14,95 долара. Компанията е определила продукта като „забавен подарък", пише Actualno.

Според производителя играчката спомага за повишаване на информираността, тъй като е приложена инструкция с описанието на това, какво се случва с човек, заразил се с ебола.

В асортимента на Giant Microbes могат да се видят плюшените модели на чума, холера, златист стафилокок, антракс, амеби в различни цветове, мозъчни клетки и дори клетка на рака на гърдата.