Президентът: Вариант нови избори няма
Секция: ПОЛИТИКА
20 Октомври 2014 12:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът: Вариант нови избори няма

/КРОСС/За мен няма вариант нови избори. Народът много ясно зададе посоката в 43-то Народно събрание да се провеждат реформи и да се избере стабилно правителство, каза президентът Росен Плевнелиев и добави: Правилният подход за съставяне на правителство не е раздаване на постове на партиен принцип, а ясна програма за действие. 

Президентът отбеляза нуждата от работещ парламент и правителство, избрано от него. 

Държавният глава откри днес Десетата световна среща на българските медии в Централния военен клуб в София.

Плевнелиев подчерта, че е впечатлен от добрия тон и конструктивния подход в първия кръг от преговори по съставяне на ново правителство.

Радвам се, че се влиза в конкретика по важните теми за държавата, приоритетите и спешните реформи. Същевременно, това е само началото на един процес, който се надявам да се ускори и да приключи колкото може по-бързо, каза той.

Това, че има конструктивен подход и се демонстрира смирение е добре, но не е достатъчно. Народът иска да види конкретните резултати, които да ни водят към работещи институции и повече стабилност, каза Плевнелиев. Това, според него, означава успешно приключване на преговорите, както и правителство, което да поеме реформите, проблемните казуси и перспективните за нацията въпроси и да ги движи ефективно и бързо.

Президентът посочи, че очаква втори кръг от преговори, който да се проведе по същество. Ако има план за действие, който е разумен и смислен за България, той трябва да бъде подкрепен независимо от това какви са партийните различия, добави Плевнелиев.