Украинската армия нанесе мощен удар на Донецк с ракета «Точка-У»
Секция: СВЯТ
20 Октомври 2014 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Украинската армия нанесе мощен удар на Донецк с ракета «Точка-У»

/КРОСС/ Жителите на всички райни в Донецк усетиха мощна въздушна вълна от взрив. Както стана ясно, украинската армия нанесе удар на града с ракета «Точка-У». Много от жилищата останаха без прозорци, пострадала е фасадата на стадиона «Донбас Арена», предаде lifenews.

«Ракетата е паднала във Ворошиловския район, някъде недалеч от булевард Панфилов и Роза Люксембург. В момента на мястото на обстрела се намират службите за извънредни ситуации. По предварителни данни, взривът се усетил най-силно до онкологичната болница», разказа зам.-премиерът на Донецка народна република Андрей Пургин.

Пургин подчерта, че в момента на взрива той е провеждал предизборна среща с избирателите на движението «Донецка република». В актовата зала, където е била срещата, от ударната вълна се изпочупили прозорците, а четирима от присъстващите са плучили нарезни рани.

«Възникна лека паника, но в момента ситуацията се е нормализирала», добави Пургин. Засега не се съобщава числото на пострадалите от взрива.

Същевременно, опълченците в отговор нанесли по позициите на украинските подразделения удар от системи за залпов огън.

«Точка У» е тактически ракетен комплекс, който използва балестични ракети с обхват от 120 км. и повече, които имат характеристиките да носят ядрени бойни глави. Комплексът е предназначен за поразяване на наземни средства на разузнавателно-ударни комплекси, за паркинги на самолети и хеликоптери, пунктове за управление на различни видове войски, складове за боеприпаси, гориво и други средства.