Студенти на протест в подкрепа на колежка, оплакала се от полицейски тормоз
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Октомври 2014 20:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Студенти на протест в подкрепа на колежка, оплакала се от полицейски тормоз

/КРОСС/ Студенти от Благоевград излизат на мирен протест пред 4-то РПУ София против полицейския произвол. Протестът е в знак на съпричастност с 20-годишната Борислава Латинова, която през уикенда се оплака от полицейски тормоз и разказа, че била разсъблечена и обискирана брутално от полицайка.
Прокуратурата се самосезира по случая и вече тече проверка. Тази сутрин момичето внесе жалби в Районната прокуратура - София и СДВР.
Три дни след случилото се Борислава успява да подаде жалба до комисията за правата на човека с надежда за възмездие. На влизане в парламента случаен минувач вдъхна кураж на младото момиче и баща ѝ.
„Надявам се поне нещо да успеем да променим", казва тя. „Унизително и неприемливо е. Полицията оттогава един път да се бяха обадили", допълва и баща ѝ Христо Латинов.
И до днес Борислава не може да си обясни защо точно на нея се е случило подобно нещо. „За мен те се изгавриха, както и тя, както и полицаите, които се смяха. Не мога да ви кажа, защо го направиха, питайте нея и аз я питам. Питам я от 3 дни и чакам отговор", казва момичето.
От МВР съобщиха, че са назначили проверка по случая и отказаха коментар. А Борислава споделя, че най-много ѝ тежи, когато я разпознават на улицата. „Не ми е приятно, не искам да ме познават с това нещо. Предпочитам никой нищо да не знае и всичко да приключи и въобще да не се е случвало", казва момичето
Приятели и състуденти на Борислава утре ще протестират в нейна защита, съобщи bTV.