Полицай трови кучета със салам, натъпкан с игли
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Октомври 2014 20:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицай трови кучета със салам, натъпкан с игли

Благоевград /КРОСС/ За няколко дни в Благоевград са регистрирани шест смъртни случая на отровени кучета, само в петък пациентите домашни любимци са 3. Черната новина е от квартал „Запад", където за последните три дни са открити отровени и издъхнали 10 кучета. В петък ветеринарят д-р Пелтекова е била извикана спешно от собственици на кучета в квартала, които внезапно се почувствали зле. Едно от кучетата издъхнало в кабинета на д-р Пелтекова, другите две у дома си, до пристигането на помощ.
"В петък вечерта получих повикване за домашни кучета, които се чувстват зле, за съжаление всичките три кучета издъхнаха. Причината е отравяне", каза д-р Пелтекова.
Репортерска проверка установи, че няколко кучета са умрели и в други лекарски кабинети в Благоевград по същата причина- отравяне. Случаят вдигна на крака институциите и полицията, където бе депозиран сигнал за масовия мор.
Има депозирана официална жалба срещу заподозрения отровител, действащ полицай от ОД на МВР Б. К. Жалбата е подписана от психиатъра д-р Георги Димитров и съседи на заподозрения.
Според хората в квартала отровителят системно малтретирал животни, пред свидетели ритал бременно куче, застрелял куче във входа на един от блоковете пред очите на деца. Сегашните случаи потресоха и ветеринарните лекари със жестокостта си, кучетата били подмамвани с отрова в салам и игли в него, съобщава struma.com.