Атака: Присъствието на знамето на ЕС в българския парламент противоречи на всякакви закони
Секция: ПОЛИТИКА
21 Октомври 2014 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атака: Присъствието на знамето на ЕС в българския парламент противоречи на всякакви закони

/КРОСС/ "Присъствието на знамето на Европейския съюз в българския парламент противоречи на всякакви закони. Няма закон, който да постановява, че това знаме трябва да стои в парламента и да бъде национален символ. Официалните символи на българската държава са гербът и националното знаме и като такива те трябва да присъстват в институцията Народно събрание." Това се казва в официална позиция на ПП "Атака" по повод решението на представителите на партия да преместят знамето встрани от телевизионните камери по време на брифинг в парламента.

"Знамето, което се води, че е на ЕС не е дори легитимно, защото в Лисабонския договор, който е основата на регламента на Европейския съюз няма текст, който да казва, че такова знаме е символ на ЕС", посочват още от партията.

"След провала на приемането на Конституция на Европа, заменилият я Лисабонски договор премахва конституционния член за европейските символи като знаме, ден на Европа, мото и химн на ЕС, които присъстваха в договора за Конституция на Европа", припомнят от "Атака"

"В отговор на спекулациите, че от "Атака" сме поругали знамето на ЕС, припомняме какво е наистина поругаване. Поругаване е когато „интелигентните" протестъри късаха билбордове на телевизия „АЛФА" и ПП "Атака" и ги палеха пред очите на десетки полицаи. Нито един от тези вандали не е осъден до този момент", изрично подчертават националистите.

"От "Атака" питаме защо е наречено поругаване преместването на знаме, което не се води официален символ. В интерес на обективната истина, която всички медии претендират, че отразяват, т.нар. знаме на ЕС беше преместено от Адриан Асенов, тъй като то е поставено там незаконно, т.е. Асенов изпълни закона. ПП "Атака" ще направи официално запитване още в първия ден на структурирането на Народното събрание, на какво основание в институцията Народно събрание на Република България, знаме, което е неидентифицирано и нелигитимно за Европейския съюз, стои редом с българското национално знаме", съобщават още от партията.

Снимка: Булфото, всички права запазени