КЗК отмени избор на охрана на пешеходни подлези в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Октомври 2014 11:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
КЗК отмени избор на охрана на пешеходни подлези в София

/КРОСС/ Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразна заповед на зам.- кмета на Столична община за класиране на участниците и избор на изпълнител в процедура по възлагане на обществена поръчка с предмет „Охрана на пешеходни подлези", открита с Решение № СО-РД-09-03-22/20.02.2014г. на възложителя.

При извършената проверка КЗК установила, че комисията за провеждане на процедурата не е изложила собствени мотиви за присъдените точки на техническите оферти, от които да е видна връзката между изискванията на възложителя и поставените оценки.

Пълното отсъствие на кратко описание на техническите предложения на участниците в процедурата води до нарушаване на принципа на публичност и прозрачност и до невъзможност за съпоставяне на направените предложения с оглед преценка на извършеното оценяване.

Във връзка с изложеното КЗК намира, че възложителят не е спазил указанията, дадени в предходно решение на КЗК от м. юли т.г., като при извършването на повторното разглеждане и оценка на техническите предложения на участниците в процедурата отново са допуснати същите нарушения.

КЗК връща преписката на възложителя за ново разглеждане на техническите предложения на участниците при спазване на мотивите в решението.