Фрапиращ случай на контрабанда на цигари в количка с дете в Свиленград
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Октомври 2014 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фрапиращ случай на контрабанда на цигари в количка с дете в Свиленград

/КРОСС/ Фрапиращ случай на пренасяне на контрабандни цигари в детска количка с малко дете засякоха митническите служители в Свиленград. При пристигането на митничарите за проверка в търговски обект, 55-годишна жена с бебешка количка с двугодишно дете в нея панически се опитва да избяга. Въпреки това митничарите я спират за проверка, при която се установява, че в коша на количката има раница, в която вместо детски дрешки и аксесоари, са скрити 109 кутии цигари без акцизен бандерол и с надпис „Duty Free", основно от марките „LM", „Karelia slims", „Assos" и „Don".

Фрапиращият опит за използване на дете за прикритие на контрабанда с цигари се случва по време на операция срещу търговците на цигари без акцизен бандерол в района на община Свиленград, осъществена от екипи от служители на Митница Свиленград и мобилна митническа група към Централно митническо управление проведоха. При проверките в търговските обекти и в непосредствена близост до тях са задържани 5400 къса безакцизни цигари.

От Митница Свиленград напомнят, че според Закона за акцизите и данъчните складове лице, което държи, пренася, превозва, предлага или продава алкохолни напитки и тютюневи изеделия облепени с бандерол Duty free се наказва с глоба или имуществена санкция в двойния размер на дължимия акциз, но не по-малко от 2000 лева за физическите лица, и не по-малко от 4000 лева - за юридическите лица и едноличните търговци, а при повторно нарушение - не по-малко от 6 000 лева.