Служители на „Виктория": Квесторите източват банката
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Октомври 2014 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Служители на „Виктория": Квесторите източват банката

/КРОСС/Дъщерната банка на КТБ - "Виктория", се източва от квесторите, назначени от БНБ да я оздравяват - алармират служители на банката. В сигнала им до bTV са приложени фактури за хиляди левове, изплатени към консултантски фирми.

С парите на вложителите в банката квесторите плащат на консултантите за дейности, които трябва да се вършат от самите служители във „Виктория".

Една от платените фактури към фирмата „Буллойерс" ООД е на стойност 17 000 лева, които са платени само за 4 дни работа. Във фактурата е посочено, че става въпроса за труд, извършван в продължение на 120 часа. Така излиза, че в денонощието консулталните са работили по 30 часа.

Общата сума, одобрена от квесторите и платена на фирмата, е почти 100 000 лв - платени с парите на вложители в търговската банка.

В доходоносната дейност са замесени двама квестори, две фирми и няколко физически лица.
Румен Димитров е един от собствениците на фирма Буллойерс. Той и съдружникът му са получили 100 000 от банката до този момент.

bTV го откри в офиса му, но той отказва да обясни пред камера за какво фирмата му е взела парите.

Съдружник на Димитров е Бисер Атанасов. Според документите, с които разполагаме, той е взел пари от „ Виктория" освен през Буллойерс, и през друга своя фирма- още 108 000 лева. Опитът да бъде открит на адреса, на който е регистрирал Адвокатско дружество „Атанасов" в Долна Малина не е успешен.

Президентът на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев бе осочен от служителите на банката като техен гарант и говорителе. Синдикалистът потвърди, че „наистина са фрапантни сумите, които се дават".

„Още повече, че нали би следвало да се пести, за да не се задълбочават проблемите. В България кой колкото успее да натовари - товари колкото може", продължи той.
Документите са от служители в банката, които от страх, предпочитат да запазят анонимност.

Съгласиха се, обаче, да разкажат писмено какво се случва зад вратите на затворената банка. И започнаха с делата на двама от главните герои - квесторите Стаматова и Аршинков.