Със сериозни санкции Фандъкова заплаши снегопочистващите фирми
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Октомври 2014 12:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Със сериозни санкции Фандъкова заплаши снегопочистващите фирми

/КРОСС/Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова обеща сериозни санкции на снегопочистващите фирми, които ще обработват София през зимата. Ако фирмата допусне над 5 % от територията, която й е възложена, да остане непочистена, няма да получи заплащане, независимо, че по-голямата част е обработена, категорична бе тя. 

Фандъкова напомни на фирмите, че са длъжни при надеждна прогноза за снеговалеж да излизат на над 60 точки на територията на общината, за да са подготвени и за да не пречат на трафика. Приоритет за Столична община са големите булеварди, където се движи масовият градски транспорт. Едва след тяхното почистване, при необходимост се навлиза и в другите улици.

Контролът върху работата на снегопочистващите фирми се осъществява чрез GPS системата, която е въведена от няколко години.

От Столична община са инициирали проверка на снегопочистващите фирми, установена е пълната им готовност като налична техника и материали за обработка на улиците. Оттук нататък въпросът е в контрола на реакцията на фирмите.

Фандъкова обаче отправи и намек към шофьорите, като отбеляза, че ако шофьорите не са си сменили гумите, със сигурност зимата може да ги изненада.