Патрик Пуяне е новият генерален директор на Total
Секция: ИКОНОМИКА
22 Октомври 2014 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Патрик Пуяне е новият генерален директор на Total

/КРОСС/ За изпълнителен директор на френската нефтена компания Total е назначен Патрик Пуяне, за президент на корпорацията без изпълнителни функции - Тиери Демаре, руководил компанията от 1995 до 2007 година, съобщи Съветът на директорите след заседание във връзка с ибелта на ръководителя на корпорацията Кристоф дьо Маржори, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Пуяне заема поста старши вицепрезидент на Total по стратегията. До 2011 г. Пуяне отговаряше за проучванията, добива и отношенията с профсъюзите. През 2011 г. дьо Маржори го назначи за наблюдател на блока по нефтопреработка. Понастоящем топмениджърът отговаря за приоритетите на стратегическото развитие на корпорацията.

Пуяне идва в Total през 1997 г., отначало отговаря за бизнеса в Ангола, а след това - в Катар. От 1989 по 1997 г. Пуяне е бил чиновник в Министерството на промишлеността на Франция. За разлика от предшественика си Дьо Маржори, който имаше образование по търговия, Пуяне е завършил École nationale supérieure des mines de Paris, възпитаници на което са по-голямата част от висшите мениджъри на Total.

Пуяне ще продолжи политиката на Total по развитие на бизнеса в Русия, казва Ахмед бен Салем от Oddo & Cie, цитиран от Bloomberg. „Компанията трябва да се фокусира върху съществуващите проекти, за да гарантира ръста през следващите три години, запазвайки контрол над издръжките", отбелязва той.

Смята се, че в Total съществува традиция висшите ръководители да бъдат избирани само от средите на служители на фирмата.