Близо 3.6 млн. лв. допълнително за три национални програми за заетост
Секция: ПОЛИТИКА
22 Октомври 2014 21:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 3.6 млн. лв. допълнително за три национални програми за заетост

София /КРОСС/ Средствата по националните програми „Сигурност", „От социални помощи към осигуряване на заетост" и „Старт на кариерата" се увеличават с близо 3.6 млн. лева. Това стана ясно от проведеното днес в МТСП заседание на Националния съвет за насърчаване на заетостта (НСНЗ). Допълнителната сума е осигурена от преразпределение на средства в Националния план за действие по заетостта през 2014 г. Съгласуваната от НСНЗ промяна се утвърждава със заповед на министъра на труда и социалната политика.
Средствата по национална програма „Сигурност" се увеличават с 1.3 млн. лева, за да се осигурят възнагражденията на наетите близо 5000 работници за месец октомври т.г. Бюджетът на „От социални помощи към осигуряване на заетост" ще се повиши с 2.2 млн. лева. С тази сума ще се запази заетостта на 975 лица, наети в трайни дейности по програмата, и за включване при необходимост във временна заетост на хора в аварийни дейности.
Допълнителните средства за „Старт на кариерата" са в размер на 83 хиляди лева. По програмата през декември в публичната администрация ще започнат работа около 1400 младежи.