Прогнозата на Рашидов: 500 000 на протест при фалит на КТБ
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Октомври 2014 21:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прогнозата на Рашидов: 500 000 на протест при фалит на КТБ

София /КРОСС/ Един от големите вложителите в КТБ Вежди Рашидов прогнозира, че ще има ексцесии и хора на улицата, ако се стигне до фалит на КТБ. Пред Дарик изчисли, че на улицата ще излезе една партия от 500 000 българи, които са обидени и ощетени.
"Единственото, което вложителите искат, е да си върнат парите, които са техни. Има един съществен въпрос, на който никой не е отговорил и нито един журналист не е задал: къде са тези пари. Те са били реални пари, къде са излетели, кой ги е взел, кои са виновни. Защо БНБ пет дни преди банката да се затвори е писала в своя сайт, че това е най-ликвидната банка и затова й разрешават да купи "Креди Агрикол". Защо БНБ не е видяла всички тези неща в годините като днес като дегустатор констатира всички тези неща. Какви са функциите на БНБ? Българските вложители ли да преговарят с банките в пазарна икономика, като и те имат интерес да видят коя банка какви условия дава, да казват "Абе, защо ми даваш такива лихви?" или БНБ трябва да пита "Защо лихвите са ти по-високи отколкото на другите банки?". Де факто въпросът е къде е бил надзорът, кой какви функции има", каза Рашидов.
С уговорката, че не е финансист и експерт, Рашидов попита има ли човек в държавата, който да не е казал, че банката е трябвало отдавна да се оздрави и припомни думите на експерти, че закриването на КТБ би излязло по-скъпо от оздравяването.