Google представи новата email услуга Inbox
Секция: Технологии
23 Октомври 2014 14:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Google представи новата email услуга Inbox

/КРОСС/ Google представиха новата си email услуга Inbox, която цели да организира по-добре мейлите, като освен това предоставя и информация за срещи, полети, доставки и всичко останало, считано за необходимо.

Inbox в момента се предоставя заедно с Gmail. Ще е достъпна в уеб версия и с мобилни приложения за Android и iOS.

Inbox е предназначена за всички, които работят с големи обеми пощенски съобщения. Услугата включва четири основни компонента: Групи (Bundlers), Акценти (Highlights), Напомняния (Reminders) и Отлагане (Snooze).

Групите автоматично сортират съобщенията, като за разлика от Gmail, са налични повече папки. Запазена е възможността потребителят да създава собствени папки за автоматично сортиране.

Акцентите са заимствани от Google Now и показват допълнителна информация от интернет, която може да бъде полезна за потребителя. Информацията е видима директно в списъка със съобщения, така че не е необходимо потребителят да отваря писмото, за да я прочете.

Напомнянията се създават вътре в приложенията и се показват най-отгоре в списъка. Inbox автоматично добавя съпътстваща информация към тях, например телефон и адрес на ресторант.

Отлагането съдържа писма, които са насрочени за прочитане на по-късен етап - днес, утре, следващата седмица и т.н. Подобна възможност отдавна присъства в някои мобилни приложения, вкл. Mailbox и Acompli.

На този етап услугата е достъпна само с покана. От Google са изпратили покани на редица потребители, но ако не сте от тях, можете да си поискате покана като изпратите мейл на inbox@google.com. Приложенията Inbox за Android и Inbox за iOS вече са достъпни в официалните онлайн магазини на двете платформи и могат да се свалят и инсталират, но услугата е достъпна само след заявка.

Видео на услугата вижте тук.