Муравей Радев: Докладът за КТБ е огромен удар върху България
Секция: ПОЛИТИКА
23 Октомври 2014 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Муравей Радев: Докладът за КТБ е огромен удар върху България

София /КРОСС/ Докладът на одиторите за КТБ вече е факт и ако му вярваме 100%, трябва да кажем, че този доклад представлява един огромен удар върху България като цяло, върху името на България, върху икономиката, защото кой инвеститор може да си помисли да инвестира в страна като България, каза финансовият министър в правителството на Иван Костов Муравей Радев в интервю за БНР.
От този доклад стана ясно, че това не е банка и ние не трябва да говорим за нея като банка. Това всъщност е била една каса с много пари, за домашно обслужване и един финансов инструмент за политическа корупция. Това четем в този доклад и тук е мястото на правосъдието, на прокуратурата да разплетат този корупционен политически пъзел на групировката КТБ. Вече говорим за групировка КТБ. Българското общество трябва да знае какво се случва и главните действащи лица в тази афера. Аз бих подкрепил едно извънредно законодателство, ако е необходимо, което да разкрие точно тези механизми, дори ако трябва да свалят банковата тайна, каза още Радев.
Според него от тук нататък има само два пътя: Единият е вероятно най-близкият до това, което ще се случи, отнемане на лиценза. Вторият възможен изход, вече силно ограничен при тези данни, е спасяването на КТБ.