Костадин Паскалев: БСП не бива да участва в управлението
Секция: ПОЛИТИКА
23 Октомври 2014 16:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Паскалев: БСП не бива да участва в управлението

/КРОСС/ „Нормално е БСП да участва в провежданите разговори, по отношение на формулиране на политика за следващото правителство. Адекватно е в тази политическа ситуация в България да се търси съгласие по най-важните и съществени теми. От там нататък, с тези 16,25% от народните представители в НС на България, БСП няма шанс и не бива да участва в едно управление на държавата", коментира Костадин Паскалев от БСП в интервю за предаването „12+3" на БНР.

„Ако не е някаква демагогия, политическата цел на такова участие на БСП в управление в коалиция с ГЕРБ би могло да означава две неща: първо, истинска загриженост за това да се постигне някакъв стабилитет в управлението на държавата - но аз лично не смятам, че това ще даде такъв стабилитет, второ, чисто политическата цел, чрез която БСП да бъде докарана до състояние, в което отливът от нея да налее в АБВ съответна подкрепа, каза Костадин Паскалев в коментар на настояването на АБВ БСП да влезе в коалиционно управление с ГЕРБ.

Според Паскалев Народното събрание трябва да се заеме с решаването на казуса „КТБ", енергетиката, националните приоритети и реформите в здравеопазването и образованието: „Според мен е много възможно да се стигне до това, че целта е да се придобият активите на банката. Въпросът с енергетиката на България е в две части. Първата част е ще има ли АЕЦ „Белене", ще има ли „Уестингхаус" и проект за Седми блок на АЕЦ „Козлодуй"? Втората страна на въпроса е какво се случва с цената на електроенергията и качеството на живот на българските граждани? Третият - ще отстоява ли България националната си позиция и политика в ЕС, или ще продължава да се държи като виновното дете, включително по отношение на еврофондовете? Паскалев беше категоричен, че БСП е в състояние да подкрепи при първо гласуване правителството и след това да бъде коректив на осъществяваната политика.