Предстоящи събития в страната за утре, 24 октомври
Секция: Предстоящи събития
23 Октомври 2014 21:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 24 октомври

***
Брюксел /КРОСС/ Продължава работното посещението на президента Росен Плевнелиев за участие в заседанието на Европейския съвет.

***
София /КРОСС/ От 9.00 часа ще се проведе семинар на Център за бизнес образование и маркетингови комуникации в конферентна зала в хотел Шипка.

***
София /КРОСС/ Военна академия „Г.С. Раковски" организира курс за обучение на учители по превенция на бедствията и авариите.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Апелативен съд София ще бъде гледано делото за правоприемство между двете мюсюлмански настоятелства в Република България.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в сградата на КНСБ ще се проведе пресконференция на тема „Синдикатите и тяхната роля в борбата със стреса и психосоциалните фактори на работната среда" по повод Европейската седмица по безопасност и здраве при работа.

***
София /КРОСС/ От 11 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод старта на проекта „Подобряване на процеса по предоставяне на електронни административни услуги в Българския институт по метрология /БИМ/, чрез реализиране на нови електронни услуги и надграждане на част от съществуващите до ниво 4". Проектът е финансиран с безвъзмездната финансова помощ на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

***
София. /КРОСС/ От 11.30 часа министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие тържественото честване по повод професионалния празник на работещите в областта на българската земеделска наука в сградата на Централно управление на Селскостопанската академия.

***
София /КРОСС/ От 11.30 часа пред Театър „София" в парк „Ген. Владимир Заимов" за втора поредна година ще бъдат пуснати 1200 розови балона с хелий. Инициативата е част от кампанията по отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата, организирана от Първа САГБАЛ „Св. София" - София, Специализираната болница за активно лечение по онкология - София и УМБАЛ „Св. Марина" - Варна.

***
София /КРОСС/ От 12.00 часа в Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите в открита процедура за рехабилитацията на 20км от път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир.

***
София /КРОСС/ В 18.00 часа ще бъде официално открит проектът „Знания, които променят живота" в 137 СОУ „Ангел Кънчев", зала „Европа" (бул. Сливница 135, до изхода на метро станция „Сливница").

***
Благоевград /КРОСС/ От 10.00 часа в Регионалният исторически музей ще се проведе национална конференция „Форум Реставрация" 2014.

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 часа в общината ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Разработване на стратегически планови документи на община Видин и въвеждане на правила за мониторинг и контрол на политики" по ОП „Административен капацитет" 2007 - 2013 година.

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде дадена пресконференция на представители на Свободен младежки център, които ще представят дейността си по проект „Програма за подкрепа на фамилното действие - постигнатите резултати и научени уроци".

***
Плевен /КРОСС/ От 17.30 часа в зала „Амброаз Паре" на Телекомуникационния ендоскопски център ще се проведе тържествена церемония по присъждане на почетно звание „Доктор хонорис кауза" на д-р Кеничиро Хасуми.

***
Правец /КРОСС/ Ще се проведе семинар на тема „Пчеларството в наши дни - нови предизвикателства и възможни решения", в който кампанията „За пчелите и хората" е партньор в хотел RIU Pravets Resort.

***
Пловдив /КРОСС/ „Български пощи" ЕАД ще участва в панаира на колекционерите „Булколекто 2014", който ще се проведе в палата № 7 на Международен панаир Пловдив.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 11.00 часа в общинската зала „П.Р. Славейков" ще се състои тържествена сесия на 18-тия новосформиран Младежки общински съвет.

***
Златни пясъци /КРОСС/ В дирекция природен парк „Златни пясъци" ще се проведе работна среща за обсъждане оптимизиране границите на парка.