Полицейски шеф спрял акт на депутат от ДПС
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Октомври 2014 21:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицейски шеф спрял акт на депутат от ДПС

/КРОСС/ Катаджии били спрени от шефа на полицията в Смолян да напишат акт за превишена скорост на депутат от ДПС.
В предизборната кампания кандидатът за народен представител Мустафа Карадайъ шофирал в Смолян. Нарядът започнал да пише акт на избрания вече за депутат Карадайъ, когато получил нареждане да спре да попълва документа. По-късно служителите от Пътна полиция написали докладна за натиск от страна на шефа им главен инспектор Евгений Василев. Срещу него започнала дисциплинарна проверка, а преди дни бе отстранен от поста от вътрешния министър Йордан Бакалов.
От областната полиция в Смолян отказаха подробности по случая.
Чрез пресцентъра на ДПС Карадайъ обяви, че МВР не работи по инцидента в село Гълъбово, където бе пребито семейство заради изборните резултати, а разгласява случай, по който тече проверка.
"Потресен съм от мълчанието и бездействието на компетентните органи и най-вече на министъра на вътрешните работи. Вместо да се търсят и да се изправят пред съда престъпниците, вървят внушения за вътрешни нарушения.Вместо да си вършат работата, върви политическа чистка. Наблюдаваме добре познат модел на подмяна на темите и ангажиране на вниманието на обществото с несъществени въпроси", обявява депутатът. И допуска, че Василев е отстранен, за да не се разследва случая в Гълъбово, пише "Труд".