Джамбазки поиска разследване на Искров и на хора от ДПС заради КТБ
Секция: ПОЛИТИКА
24 Октомври 2014 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джамбазки поиска разследване на Искров и на хора от ДПС заради КТБ

/КРОСС/ „Още няма подписи върху наше споразумение с ГЕРБ. Има обсъждане на важни промени за държавата. Мотивът ни да избягваме излъчването на политически лица за министри е проста - това ще изглежда в очите на обществото като сделка. Ние ще участваме в управлението, подкрепяйки конкретни политики, които смятаме за важни, а не чрез министерски постове." Това заяви в сутрешния блок на БНТ Ангел Джамбазки от ВМРО, част от „Патриотичния фронт".

Той бе категоричен, че и във ВМРО, и в НФСБ има хора, които биха били добри министри, но тяхната формация на този етап не иска да влиза директно в управлението.

Въпреки това, че Патриотичният фронт няма да излъчи министри, Джамбазки заяви, че предизборните обещания на ПФ ще влязат в съвместната програма за управление с ГЕРБ.

„Ние настояваме Касим Дал и Корман Исмаилов по никакъв начин да не участват в управлението. Това искаме да договорим с ГЕРБ. Те ще бъдат в парламента, но ние искаме да не назначават министри и да няма техни хора в управлението. Никакво желание нямаме да работим с тях, защото смятаме, че работят в името на чужди интереси ", каза още Джамбазки и добави, че ДПС от своя страна трябва да бъде разформирована.

По казуса с „КТБ" Джамбазки бе категоричен, че управителят на БНБ Иван Искров трябва да бъде разследван, тъй като банковият надзор „очевидно не си е вършил работата". "По тази тема сме единодушни с ГЕРБ".

„Трябва да се разследва и ролята на ДПС в този случай, защото тази партия седи в основата на тази атака", подчерта той.