Каракачанов: Не искаме министерски постове
Секция: ПОЛИТИКА
24 Октомври 2014 08:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каракачанов: Не искаме министерски постове

/КРОСС/Ще подкрепяме програма. Ще подкрепяме всяко нещо, което е разумно. Няма да излъчваме политически лица за министерски постове. Има 11 точки, по които имаме разминавания и несъгласие, които продължаваме да коментираме.

Това каза в студиото на Нова телевизия Красимир Каракачанов от ВМРО, част от политическата формация Патриотичен фронт, която вчера проведе втора среща с ГЕРБ за съставяне на правителство. Каракачанов категорично отрече функцията на ПФ в новия парламент да бъде на „златен пръст".

Съпредседателят на коалицията посочи основните им тези, които ще защитават.

Не на корупцията, не на монополите и не на ДПС във властта - посочи трите „да" Каракачанов. Да на подкрепа на средния и дребния бизнес, на замразяване и намаляване цената на тока, ревизия в енергетиката, допълни той.

Патриотичният фронт смята, че е крайно време философията на управление да се промени. Това е заложено в нашата програма.

Българските национални интереси стоят и ще стоят над всичко, обобщи Каракачанов.

В събота и неделя Патриотичния фронт ще проведе заседание на парламентарната си група, на която ще обсъди редица въпроси относно работата на депутатите в 43-ото НС.

Той коментира изказването на лидера на либералите в ЕП Ги Верхофстат, който заяви, че най-лошият възможен изход от коалиционните преговори у нас ще е кабинет с участието на националистически формации като Патриотичния фронт и "Атака".

Според Красимир Каракачанов това е активно мероприятие на ДПС, които са член на АЛДЕ в Европейския парламент.

Либералите в Европейския парламент (ЕП) излязоха изненадващо с препоръки за състава на новото българско правителство. Подобна коалиция може да забави допълнително реалната европейска интеграция на България, се казва в изявление на бившия белгийски премиер.

Относно протестите за назначенията в страната, Каракачанов уточни, че не става  въпрос за етнически протест, а за незаконни кадрови решения.

Попитан за КТБ, Каракачанов заяви, че не е нито финансист, нито специалист в областта и не би могъл да коментира казуса, но посочи, че според него гарантираните влогове трябва да бъдат изплатени на хората, а проблемът КТБ да не се прехвърля като проблем върху цялата банкова система.