Станишев иска подкрепата на Кармену Вела за развиване на сектор рибарство у нас
Секция: ПОЛИТИКА
24 Октомври 2014 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станишев иска подкрепата на Кармену Вела за развиване на сектор рибарство у нас

/КРОСС/ По време на пленарната сесия в Страсбург, Сергей Станишев се срещна с Кармену Вела, комисар по околна среда, морско дело и рибарство. По време на срещата Станишев подчерта, че опазването на околната среда е основен приоритет на социалистите.

"Икономическото развитие на Европа трябва да върви ръка за ръка с ангажиментите ни за развиване на алтернативни източници на енергия и разумното разходване на природните ресурси", заяви лидерът на ПЕС.

Сергей Станишев повдигна въпроса за усвояването на европейски средства в областта на рибарството през миналия програмен период.

"Поради неработещи управленски решения от 2009 г. насам, България загуби 16 млн. евро за изграждане на рибарски пристанища в Балчик, Варна, Созопол и Несебър. Тези проекти не стартираха в срок и средствата не бяха усвоени", каза той.

Станишев поиска подкрепата на Вела за развиване на сектора в България и допълни, че се надява през новия програмен период да бъде намалена административната тежест за кандидатстване по проекти.

Лидерът на ПЕС поздрави Вела за ясната му визия за устойчиво развитие на поверения му сектор, изразена по време на изслушването му в Парламента и му пожела успех в новото му качество.