Лудогорец спечелил 34 млн. лева от Лига Европа и ШЛ
Секция: СПОРТ
24 Октомври 2014 11:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лудогорец спечелил 34 млн. лева от Лига Европа и ШЛ

/КРОСС/ За последните два сезона дотук Лудогорец е зарабо­тил вече умопомрачителни­те 17 млн. евро (почти 34 млн. лева) от участието си в евротурнирите, пише TopSport.

По груби сметки за похода си до 1/8-финалите на Лига Европа та­зи пролет клубът спечели 7 млн. евро от наградния фонд, билети и тв права. 3 904 990 бяха всичките пари от УЕФА за участието във втория по сила турнир, отделно 2,1 млн. евро са за отпадането в плейофа в ШЛ тогава от Ба­зел, остатъкът от сумата се допълва от билети, тв права и реклами.

Този сезон самото влизане в групите на ШЛ носи 8,6 млн. евро, а бонусът за всяка победа е 1 млн. евро. До края на групата има още три ма­ча, като премията за равен­ство е 500 000 евро, а за кла­сиране на осминафиналите - 3,5 млн. евро. Допълнително в края на сезона ще бъдат разпределени 409,6 милиона евро от т. нар. маркетпул между 32-ата отбора. За сравнение най-малко миналия сезон по това перо е получил Базел - 1 684 000 евро, но е твърде вероятно парите за Лудогорец да са още по-мал­ко.