Скандинавците са най-пътуващите хора в света
Секция: Туризъм
24 Октомври 2014 12:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Скандинавците са най-пътуващите хора в света

/КРОСС/Скандинавците пътуват най-много, като Финландия, Швеция, Дания и Норвегия попадат в топ пет, съобщава в. "Дейли мейл".

Средният финландец предприема 7,5 пътувания на година, осигурявайки първо място на родината си в класацията на компанията "Триметрик". САЩ са на второ място и са единствената нескандинавска държава сред първите пет. Американците предприемат средно 6,7 пътувания на година.

Финландия и САЩ са следвани от Швеция със средно шест пътувания на година, Дания с 5,3 и Норвегия с 5,2. Следват Хонконг, Нова Зеландия, Канада, Австралия и Франция. Причините за ентусиазма на скандинавците към пътувания са заможното население и желанието за бягство от суровата зима, съобщава "Триметрик".

"Хората в Скандинавия могат да си позволят повече пътувания заради високите доходи и сравнително ниската безработица. Разходите за живот са сравнително високи в скандинавските страни, което означава, че ако отидат в чужбина, те често ще получат по-висока стойност за парите си", казва Арни ван Гросен, анализатор в "Триметрик".

Метеорологичните условия ги карат да избират по-меко време в южната част на света като испанските плажове. Едно на всеки шест скандинавски семейства притежава вила, до която редовно пътува, показва изследването. Норвежците предприемат средно по две пътувания в чужбина на година, като заемат първо място в Европа.

Макар че са на второ място сред най-пътуващите хора в света, повечето американци не пътуват в чужбина. Само един на всеки пет американци е пътувал в чужбина през 2013 г., а по-малко от половината притежават паспорт.